Concerten

Jaarlijkse Uitvoeringen

Jaarlijks in maart of april geeft Brassband Crescendo een uitvoering in sporthal de Halve Maan. De uitvoering is een optreden van het gehele orkest met ook deelname van het jeugdorkest. De uitveorring staat jaarlujks in een bepaald teken. 

Hieronder 2 voorbeelden van uitvoeringen in de afgelopen jaren.

2018      "Vet Spek"

Het leuke van brassband Crescendo is dat het orkest moed heeft. Het woord “uitdaging” wordt vandaag de dag te pas en te onpas gebruikt, maar als amateurmusici hun talenten in gaan zetten voor een toneelvoorstelling, dan is daar durf voor nodig. De leden van de brassband komen tenslotte op dinsdagavond naar de Halve Maan om daar muziek te maken: dat is de opzet. Het is geen toneelvereniging.

Maar wat doe je als vereniging met de jaarlijkse grote avond in de sporthal? De geslaagde, maar bekende formule? Of zoeken naar een presentatie die net iets minder voor de hand ligt? Misschien een combinatie van muziek en theater ?

VET SPEK, was een drama, in de verte gebaseerd op het spel Op hoop van Zegen, van Herman Heijermans, maar was ook gebaseerd op het lef de leden van Crescendo om niet alleen muziek te maken, maar ook te acteren.

2019     "Brass meets Klassiek"

De jaarlijkse uitvoering vond dit jaar plaats zaterdag 13 april. Het was een puur muzikaal programma met als titel “BRASS MEETS CLASSICS”. Crescendo speelde die avond klassieke muziek gearrangeerd voor een Brassband met voor iedereen herkenbare melodieën en een gast solo optreden van Eric Provoost op klarinet. Ook de jeugd kreeg deze avond een plaats in het programma. Immers, ook bij Crescendo heeft de jeugd de toekomst.

Subcategories

Berichten over uitvoering 2024

Agenda Repetities / Concerten

No events